Zoals u heeft kunnen lezen bij WHVZB valt deze regelgeving straks onder de omgevingswet zwembaden. De Whvbz en het Bhvbz gaan dus op in de Omgevingswet en de daarop gebaseerde uitvoerings-regelgeving. Houders van badinrichtingen moeten de Zwemwaterwet snel vergeten. Zij zullen zich moeten gaan instellen op de Omgevingswet. Het streven is nu om deze in 2018 in te laten gaan.
Meerdere pogingen om de WHVBZ om te vormen naar een moderne varant, De Zwemwaterwet, zijn tot dusver gestrand. Ook een laatste poging om de BHVBZ om te vormen strandde medio 2015.
Blijkbaar mag het niet zo zijn want de instanties die zich met de voorbereiding van de wetgeving bezighouden hebben inmiddels ingezien dat de beoogde regels beter kunnen worden ingebed in de Omgevingswet (Ow). Activiteiten als baden en zwemmen blijken naadloos aan te sluiten bij de Omgevingswet.
De omgevingswet is dus de verplichte standaard voor openbare instellingen. Alle commerciële instellingen zoals hotels, campings, wellness en sauna centrums maar ook niet commerciële instellingen zoals zorg en therapie baden moeten voldoen aan deze wetgeving. Het is de wet en indien men niet voldoet aan deze regelgeving kan het zelfs strafbaar zijn.
De wet en regelgeving genaamd omgevingsweg zwembaden zal uitgebreider zijn dan de vorige versies. In deze meer moderne en completere wetgeving zijn ook elementen zoals: bouwwerken, lucht, watersystemen en water opgenomen. Dus waar eerst lucht en bouwwerken nog niet bepalend waren zijn deze nu meer aanwezig in de regelgeving.
Wij kunnen ondersteunen en informeren over:
✓ Verplichte techniek zwembad
✓ Meting en controle zwembadwater
✓ Legionelle Preventie Plan
✓ Corrosie Inspectie gebouwen
✓ En nog veel meer!
Wilt u meer weten of wilt u vrijblijvend informatie over de wetgeving? Neem contact op en laat u informeren.