Wat kost een zwembad? Update 2022

 

Dit is een vraag die we vaak krijgen, wat kost nou een zwembad in de tuin?

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en een zo correct mogelijk antwoord te kunnen geven is het noodzakelijk om keuzes te maken in afmetingen, afwerking en onderdelen van het zwembad. Tevens stellen wij u de vraag; zijn er zaken die u zelf kunt?

Een kort antwoord is:

Een zwembad in de tuin kost tussen de € 16.000 en € 90.000 afhankelijk van de afmetingen, welke zaken u zelf uitvoert, de afwerking hiervan en de keuze in onderdelen van het zwembad.

We zullen hieronder verder in deze pagina uitleg geven over het kostenplaatje van een zwembad. Er zijn zoals vermeld verschillende zaken die invloed hebben op de bouwkosten van een zwembad.

 

Laat u goed informeren, en vergelijk de prijzen op de juiste manier. Het goed aanleggen van een zwembad is een kostbaar project…

De afmetingen van het zwembad hebben invloed op de prijs

Er zijn enkele basis zaken bij ieder zwembad welke geen of weinig invloed hebben op de prijs van het zwembad in verhouding met de afmetingen van het zwembad. Het is natuurlijk wel zo dat een groter zwembad duurder is i.v.m. een kleiner zwembad zoals een Plunge pool. Maar sommige zaken zoals een standaard waterbehandeling of frequentie gestuurde pomp heeft een gelijke prijs over verschillende groottes.

Ieder zwembad dat wij maken voorzien wij van een betonvloer. Hierbij komen enkele vaste kosten kijken en daarnaast het aantal m3 beton en de hoeveelheid staal in de betonvloer zijn op invloed van de kosten.

De afmetingen zijn natuurlijk op invloed in hoeveelheid materiaal in de muren wordt geplaatst en waarmee de afwerking van de muren en de bodem wordt voorzien. Aquamasters heeft hierin diverse mogelijkheden; kunststof zwembaden, bouwkundige zwembaden met folie-afwerking of tegels.

Ook moet men niet vergeten dat de jaarlijkse kosten van een groter zwembad hoger zijn i.v.m. een kleiner zwembad. Natuurlijk werken wij met de modernste technieken en bieden wij standaard een energiezuinig zwembad. In combinatie met zonnepanelen (van onze vaste partner) kunnen wij zelfs een 0 op de meter zwembad voor u bouwen.

 

De invloed van de gebruikte onderdelen in het zwembad

De invloed van onderdelen van het zwembad heeft vaak een grote impact op de prijs van het zwembad. Om een voorbeeld te noemen is een afdekking een zeer kostbaar onderdeel van het zwembad. Een ingebouwde lamellen afdekking met buismotor (de ideale combinatie van gebruiksgemak en esthetische afwerking) neemt ongeveer 25% van het totale kostenplaatje van een zwembad in.

Ook kunnen zaken zoals een automatische waterbehandeling en een techniek waarbij u zonder chloor toch perfect kraakhelder zwemwater heeft een aardig prijskaartje dragen. Tevens adviseren wij altijd om een buitenzwembad in dit klimaat te voorzien van een verwarming, dit is bij voorkeur een energiezuinige warmtepomp welke het rendement uit de buitenlucht haalt.

Maar ook de keuze in verlichting (wel of niet, en wat voor soort). En de eventuele aanvullingen zoals een jetstream of tegenstroom-installatie in het zwembad hebben invloed op de totale prijs van het zwembad.

Afdekking zwembad

Overige zaken betreffende de kosten van een zwembad

Naast de vaste kosten bij het aanleggen van het zwembad zijn er ook jaarlijkse kosten eerder vermeld. Bij een efficiënt zwembad aangelegd door de professionals van Aquamasters zijn de jaarlijkse kosten afhankelijk van de afmetingen tussen de € 700 en € 2.000 per jaar. Dit is compleet inclusief alle kosten om het zwembad te verwarmen, aan te vullen met kraanwater, energiekosten voor de zwembadpomp en techniek en verbruiksproducten. Wij kunnen als installateur ook uw vast zwembadonderhoud uitvoeren.

Daarnaast moet u niet vergeten rekening te houden met de overige kosten bij het aanleggen van een zwembad. Het zwembad zal moeten worden uitgegraven en vaak dient de grond te worden afgevoerd. Er dient een droge locatie te zijn voor de technische installatie. En ook moeten er voorzieningen in deze technische ruimte gemaakt worden zoals; elektriciteit, water en riool. In dit alles kunnen wij u ontzorgen en samen met onze partners kunnen wij alle voorzieningen voor u regelen. Ook de bouw van een eventueel poolhouse of technische ruimte kunnen wij in de begroting meenemen.

Waarom moet u letten met het vergelijken van prijzen?

Dit is een vraag die veel klanten vergeten. Het is erg belangrijk om verder te kijken indien u bezig met het vergelijken dan enkel de afmetingen, soort afdekking, aantal inbouwdelen etc. Het goed laten aanleggen van een zwembad is een kostbaar project. Kijk daarom verder en ga kijken bij gerealiseerde projecten, praat met de klanten, doe onderzoek naar manieren van bouwen. Vergelijk de manier van het opbouwen van een technische installatie, bekijk het verschil in afwerking van het lassen van de folie tot het plaatsen van de randstenen.  Heeft de firma veel ervaring? Leveren ze ook service en onderhoud?

Een zwembad plaatsen moet goed gebeuren, het gaat middels de grond in, daarom krijgt u vaak maar 1 maal de kans om dit goed te doen. Laat u adviseren door een echte specialist…

Prijzen

Zelfbouw pakket zwembad

Zelfbouw pakket zwembad

Uw eigen zwembad zelf gebouwd!

Klein zwembad
15.000
Middel zwembad
20.000
Groot zwembad
25.000

Prijzen

Basis zwembad geplaatst

Basis zwembad geplaatst

Een goed en degelijk zwembad met perfecte prijs/kwaliteit!

Basis zwembad klein
30.000
Basis zwembad middel
40.000
Basis zwembad groot
50.000

Prijzen

Luxe zwembad geplaatst

Luxe zwembad geplaatst

De ultieme combinatie van luxe en gebruiksgemak!

Luxe zwembad klein
40.000
Luxe zwembad middel
55.000
Luxe zwembad groot
70.000

Werkwijze Aquamasters

Graag uw volledige naam
Vul uw volledige correcte mail adres in
Voorkeur voor afmetingen en uw budget
Startdatum, afdekking, verwarming etc