Zwembad Energiebesparing

Door de juiste aanpassingen door te voeren kan dat u als zwembad bezitter honderden euro’s aan zwembad energiebesparing opleveren!

Energiebesparing is een thema waar wij de laatste jaren erg op gefocust zijn. Door de juiste aanpassingen. En het gebruik van kwaliteitsproducten is het mogelijk om op diverse gebieden flink te besparen! Een paar voorbeelden; zonnepanelen op uw dak die gratis uw zwembad verwarmen, of door middel van een zwembad automatisering is uw zwembad water altijd op peil en hierdoor verbruikt u minder chemicaliën. Een ander goed voorbeeld is uw zwembadpomp langer te laten draaien maar op een lager toerental vermindert het stroomverbruik.

zwembad energiebesparing

Het is van belang dat ook voor de bouw van een zwembad aandacht wordt besteed aan zwembad energiebesparing. Zo kan de eindgebruiker langer genieten van het kostbare bezit en blijven de worden de jaarlijkse kosten gereduceerd.

Maar ook voor een bestaand zwembad kan energiebesparing een hoop opleveren.  Bent u benieuwd naar de aanpassingen die bij u kunnen leiden tot het drastisch verminderen van het stroom- of energieverbruik waardoor het zelfs goed mogelijk is dat u binnen 1 jaar de aanschaf waarde heeft terugverdiend?

Laat geheel vrijblijvend een Energiebesparingsplan opstellen.

Er zijn diverse onderdelen die kunnen leiden tot het verminderen van de jaarlijkse kostenpost die een zwembad met zich meedraagt. Zo is het belangrijk om een passende afdekking bij uw zwembad te hebben. Hierdoor houdt uw zwembadwater langer de warmte vast, ook is het tevens mogelijk om een solarafdekking te installeren die het zwembadwater verwarmt en tevens zorgt voor een goede isolatie indien er geen zon op het zwembad staat of als tijdens de nacht de temperatuur afneemt. Tevens zorgt een afdekking ervoor dat de chemicaliën die in het zwembadwater zitten om te desinfecteren minder snel vervliegen. Zie Zwembad Afdekking voor meer informatie.

Zwembad energiebesparing is ook kijken welke manier van verwarmen voor u het meest rendabel zijn. Veel verouderde installaties draaien enkel op een CV-installate, terwijl het rendement van een warmtepomp in de zomer heel erg hoog kan zijn. En wat denkt u van solar panelen op het dak van uw huis of tuinhuis? Zeer strak vormgegeven panelen waarmee u in de zomer voldoende warmte kan genereren zodat u kosteloos uw zwembad kan verwarmen! Zie ook Zwembad Verwarming voor meer informatie.

zwembad-energiebesparing

Een ander belangrijk onderdeel van het zwembad dat vaak veel stroom verbruikt is de Zwembad Installatie. Hierop kunt u op diverse manieren besparen.Wat een flinke stroombesparing kan opleveren is de zwembad pomp frequentie gestuurd te laten draaien. Zo kan de pomp op verschillende toerentallen draaien, bijvoorbeeld een snelheid voor normaal filteren, een snelheid om te stofzuigen, een snelheid om te  terugspoelen etc. etc. de mogelijkheden hiermee zijn eindeloos!

Wilt u meer informatie over het besparen op de jaarlijkse kosten van uw zwembad?