Overloop zwembad

Een overloop zwembad is een kunstwerk in uw woning of tuin. De spiegelende reflectie van het water zorgt voor een zeer unieke uitstraling waarbij het zwembad naadloos overloopt in het tegelwerk.

Overloop zwembad

Wat is een overloop zwembad?

Een overloop, infinty of landschapszwembad, meerdere namen voor vrijwel hetzelfde soort zwembad. Bij een overloop zwembad loopt het water bij één of meer zijdes van het zwembad over in een overloopgoot, meestal is deze verborgen onder tegels. Het water dat uit het zwembad loopt via de overloop goot stroomt direct naar een buffertank. Via deze buffertank wordt het aangezogen naar de filtertechniek en hier wordt het behandeld en weer naar het zwembad zelf gepompt. Een overloop zwembad wordt geheel naar wensen van de klant opgebouwd en een overloop zwembad kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. En ook in de afwerking zijn de mogelijkheden eindeloos; denk aan tegels, folie, rvs of kunststof. Bij een overloop zwembad is het zwemwater continue in beweging, dit brengt enkele voordelen met zich mee.

Voordelen overloop zwembad 

Unieke uitstraling van een overloop zwembad
Continue circulatie en geen drijvend vuil
Aangenaam water om in te zwemmen
Makkelijk schoon te houden
Verkrijgbaar in vrijwel iedere afmeting
Zeer geschikt voor openbare zwembaden
Geen putten of deksels in uw terras

Nadelen overloop zwembad

Prijs, een overloop zwembad is duurder i.v.m. een skimmer zwembad
Ruimte, er is meer ruimte nodig voor de buffertank / techniek
Verbruik, het energieverbruik is vaak iets hoger i.v.m. een skimmer zwembad

Een overloop zwembad moet gebouwd worden door een specialist, het is een stuk lastiger i.v.m. een skimmer zwembad. Laat u goed adviseren en denk goed na over alle aspecten u graag in uw zwembad terug wilt zien. Op onze website staat veel informatie, wilt u liever persoonlijk contact is dat geen probleem. Kijk ook eens op onze zwembaden pagina of de pagina over zwembad aanleg en vraag direct uw offerte aan.

overloop zwembad

Wilt u meer informatie betreffende overloop zwembaden?

Neem contact op met onze specialisten. Wij komen geheel vrijblijvend bij u langs om alles uit te leggen en een voorstel te maken voor uw eigen overloop zwembad. Of bel direct met Aquamasters 085-0654830.