Zwembad Warmtepomp

Zwembad warmtepomp de ideale manier om uw zwembad te verwarmen

warmtepomp zwembad

Een zwembad warmtepomp is een zeer economische manier om uw (buiten) zwembad te verwarmen. Doordat de warmtepomp zijn rendement haalt uit de buitentemperatuur is een zwembad warmtepomp zeer geschikt om gedurende het zwemseizoen het zwembad op te warmen. Een warmtepomp lijkt op een airco en kan beschreven worden als een omgekeerde airco. Bij een buitentemperatuur van 15 graden is het mogelijk om een C.O.P. (lees hieronder) te behalen tussen de 5.5 en 8.4. Bij een temperatuur van 25 graden is het mogelijk om een COP te halen van 7.8 tot 16.1!

Coëfficiënt Of Performance: snelle uitleg: voor een verbruikte kW aan stroom levert de warmtepomp bijvoorbeeld 5kW aan warmte op. Dit levert dus een COP waarde van 5 op.

Met een moderne warmtepomp kunt u dus flink besparen op stroomkosten en stookkosten van uw zwembad! De meeste warmtepompen werken tot -5 of -10 graden Celsius. Echter hoe lager de temperatuur hoe lager de COP waarde is. Daarom adviseren wij bij het doordraaien van het zwembad in de winter niet te kiezen voor een warmtepomp. Echter kan een zwembad warmtepomp wel een mooie aanvulling zijn voor een bestaande situatie met CV warmtewisselaar. Ook voor een binnen zwembad kan een warmtepomp ook een mooie aanvulling zijn om flink te besparen op de stookkosten.

Hoe werkt een zwembad warmtepomp?

zwembad warmtepomp werking

Zoals eerder uitgelegd haalt een warmtepomp het rendement uit de buitentemperatuur. Een warmtepomp verwarmt het zwembadwater dat door de warmtepomp stroomt door gas onder hoge druk te comprimeren. De warmte die hier bij vrij komt wordt doorgeleid naar een warmtewisselaar waar de warmte wordt afgegeven aan het zwembadwater.

Een zwembad warmtepomp kopen

Waar moet er op gelet worden bij het kopen van een zwembad warmtepomp? Er zijn veel factoren die meespelen in het kopen van een zwembad warmtepomp. Aquamasters verkoopt enkel gerenommeerde merken met producten van hoge kwaliteit met goede garanties en natuurlijk service en onderhoud in ons eigen beheer. Bij een warmtepomp geld het principe vaak goedkoop is duurkoop, er zijn veel lage kwaliteit producten uit het buitenland op de markt. Maar naast kwaliteit en garantie en service zijn ook de volgende punten belangrijk bij het aankopen van een zwembad warmtepomp:

  • De afmetingen van het zwembad: En daarmee bedoelen we de inhoud van het zwembad in m3
  • Welke verwarmingsmogelijkheden er nog meer zijn: warmtewisselaar, zonneverwarming etc.
  • De ligging van het zwembad: binnen, buiten, schaduw of zon.
  • Bij welke buitentemperatuur er gezwommen wordt.
  • De afdekking van het zwembad.
  • De COP waarde van de warmtepomp.
  • Of er een 230volt of krachtstroom aansluiting mogelijk is.

Wilt u een advies op maat? Of een zeer scherpe aanbieding ontvangen? Neem contact op.